Visine si iaurt

10511113_559801937457838_6562006194076355581_n

Umplutura

  • 200gr visine fara samburi
  • SlimSugar/ alt indulcitor dupa gust
  • 800gr Activia Light (iaurt degresat)
  • esenta  de vanilie
  • 2 plicuri gelatina pudra

Blatul

  • 4 oua
  • 3 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • SlimSugar / alt indulcitor dupa gust
  •  esente aroma de unt,  de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  1. Ne ocupam de blat mai intai : Taratele, laptele praf, indulcitorul, esenta si aroma de unt se amesteca cu galbenusurile, albusurile se bat bine, se adauga la sfarsit praful de copt si se amesteca incet cu ingredientele de mai sus
  2. Se pune intr-o forma de silicon sau una obisnuita dar tapetata cu hartie de copt, la cuptor foc mediu( 160gr) cam intr-o jumatate de ora este gata ( se incearca cu un bat de frigaruie )
  3. Il lasam la racit si ulterior il taiem in doua pe orizontala
  4. Pana se raceste blatul punem gelatina la inmuiat, visinile eu le-am avut in congelator si le-am pus la dezghetat, daca aveti proaspete cu atat mai bine
  5. Amestecam iaurtul, indulcitorul, visinele, esenta si in gelatina (lichefiata la microunde sau baine – marie) punem cate o lingura din compozitia de iaurt pana se ajunge la aceasi temperatura iar la sfarsit amestecam ambele compozitii
  6. Forma in care am copt o tapetam cu folie alimentara transparenta, asezam un blat, crema, al 2-lea blat si restul de crema
  7. Se da la rece si se serveste cu placere in consolidare/scara nutritionala/ stabilizare

pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s