Curcan pe sare

10584019_560285464076152_7644710064802581859_nIngrediente:

  • o pulpa degresata de curcan
  • condimente : oregano,busuioc,boia dulce de ardei,cimbru,chily,piper macinat,rozmarin,usturoi dat pe razatoare
  • cola cola
  • sare pentru patul din tava
  1. Pulpa de curcan de curata de pielite si grasimi,se spala,se usuca cu servete de bucatarie si se portioneaza in suvite si se pun intr-o caserola sau punga
  2. Se pregatesc condimentele( poate va plac altele decat ce am pus eu) se pune si coca cola ( cam un pahar) dar se poate pune iaurt , se toarna peste carne si se framanta putin cu mainile
  3. Ati observat ca sarea lipseste !
  4. Este foarte bine sa lasam la macerat si 2-3 zile dar merge si dupa cateva ore
  5. Intr-o tava sau daca faceti mai putin intr-o cratita care se poate pune la cuptor,se pune un pat de sare gros cam de 1 cm,iar bucatele de carne scuturate sau eventual puse intr-o strecuratoare,le ordonam in tava
  6. Se da la cuptor,la foc mare in max 30 min sant gata

  7. Carnea extrage atata sare cat are nevoie,iar grasimea daca mai ramane se topeste pe sare

Cu acelasi procedeu am facut si peste,inimi si pipote( dar dupa ce le-am fiert) ,piept de pui,copane, chiar si un pui intreg taiat pe piept si pus cu el in jos

La mine nu prea lipseste din frigider mai ales pulpa de curcan astfel pregatita tine 3-4 zile si este apreciata de intreaga familiepofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s