Prajitura fara tolerate cu albusuri


10565176_564100093694689_202345307738870757_n
Aveam multe albusuri si trebuia sa le folosesc, asa ca am facut prajitura asta adaptata pentru Atac, zilele din Scara Nuritionala fara tolerate si pentru croaziera cand pur si simplu nu vrem sa consumam tolerate
BLATUL
  • 6 albusuri
  • slimsugar / alt indulcitor dupa gust
  • 1,5 linguri tarate de ovaz
  • 1 lingura tarate de grau
  • 2 lingurite praf de copt
  • esente  de vanilie, cozonac si unt

CREMA

  • 1 cutie crema de branza Ehramann 0,2%( 250gr ) sau branza degresata obisnuita
  • 1 ou
  • Slimsugar / alt indulcitor dupa gust

BEZEAUA

  • 3 albusuri
  • sirop fierbinte facut din indulcitor + 100ml apa
  1. BLATUL – Albusurile le-am mixat spuma am adugat inulcitorul si taratele + praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( 17X17 ) si la cuptor la 160gr ( foc mediu )
  2. UMPLUTURA – Crema de branza amestecata cu indulcitor, 1 ou, razatura de lamaie, esenta de vanilie
  3. Cand blatul s-a intarit, a capatat o culoare am turnat umplutura, am nivelat si din nou la cuptor
  4. BEZEAUA – Am pus indulcitor intr-un ibric si 100ml apa, am lasat sa fiarba 5min si intre timp am mixat albusurile, cand sant spuma tare se adauga siropul fierbinte in fir continuu fara sa se opreasca mixerul si se continua mixatul pana cand se simte la mana bolul in care mixam ca este aproape rece
  5. Adaugam si albusurile in forma de la cuptor ( intre timp umplutura s-a coagulat ) acum trebuie putina atentie la cuptor pentru ca albusurile tind sa se arda repede !
  6. Cand este gata, scoatem prajitura, o lasam 10min in forma dupa care o asezam pe un gratar sa se raceasca
  7. A sosit momentul cand putem sa o portionam si sa o savuram cu placere !

pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s