Vegeta de casa

10632650_570238153080883_8178975185381335244_n

Ingrediente:
  • ceapa uscata
  • ardei gras rosu, verde
  • kapia
  • rosii
  • ciuperci
  • telina radacina si frunze
  • patrunjel radacina si frunze
  • pastarnac
  • morcovi
  • dovlecei
  • vinete albe si obisnuite

De ani intregi eu nu mai cumpar vegeta de pe piata, stim cu totii ca nu este sanatoasa, contine mai multa sare decat legume. De mult imi doream un deshidrator, nu ca ar fi o avere dar la cate aparate se aduna in casa…si totusi l-am luat !
Uscarea legumelor a durat cam o saptamana, cum le-am deshidratat am detailat aici
Legumele se feliaza cat mai subtire, se tin in apa sarata 30min( pentru a nu oxida si a-si pastra culoarea ) se usuca pe servetele de hartie apoi se pun la deshidratat
Pe masura ce se usuca se tin in cutii sau saculeti de panza si cand s-au adunat le-am rasnit si dupa cum se vede le pastrez intr-un borcan
Se pot folosi si nerasnite, fiecare dupa cum doreste !
Am incercat intr-un an sa usuc la cuptor dar nu recomand…a mers cuptorul ore intregi, nu s-au uscat bine…Mai bine lipsa !
Va doresc spor la treaba !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s