Friptura de iepure

10426131_586499361454762_269261476091587484_nAsa e cand te duci la piata dupa una, gasesti si altceva…Era plin de carne de iepure de care vrei carcasa, de gatit sau cotlete, le-am ales pe cele din urma sa mai fac o schimbare in meniu. am citit ca mai intai se tine la bait…dar vrand sa-l fac astazi am sarit peste etapa asta. Am folosit:

  • cotlete de iepure
  • usturoi ( 3 capatani mari)
  • 50ml vin alb
  • suc de rosii
  • pasta de ardei
  • sare, piper
  • aromatice
  • piper boabe, 2-3 frunze dafin

Cotletele le-am sarat, piperat si le-am perpelit intr-o tigaie cu o lingurita de ulei de masline cat sa-si schimbe culoarea, le-am pus deoparte, in aceasi tigaie am pus si usturoiul si l-am lasat sa se aureasca puti, am turnat vinul cand s-a evaportat am pus sucul de rosii, pasta de ardei, ierburile , sare, piper
Intr-un vas de Yenna am pus cotletele, piper boabe pus intr-un infuzor, frunze de dafin si sosul deasupra, am pus o folie de aluminiu drept capac infasurata bine si am dat la cuptor la 200gr ( foc mare ) . Dupa o ora am luat folia si am mai lasat 10min cu grill sa aiba o ,,fata ” friptura
Intre timp am pregatit si o vânata  evantai impanata cu ardei gras, rosie si cascaval  drept garnitura
Cand am terminat sosul l-am blenduit cu mixerul vertical
Foarte satioasa, sa nu va inchipuiti ca am putut sa mananc tot din farfurie…
Pofta buna !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s