Placinta cu vita si ciuperci

10940519_636856136419084_1906543272488561193_nSe consuma in Croaziera in PL dar fara ciuperci se poate consuma inca din Atac

Ingrediente
Blat
  • – 400gr branza degresata
  • – 6 linguri tarate de ovaz
  • – 2 linguri tarate de grau
  • – 1 lingurita faina de konjac
  • – 3 linguri lapte praf degresat 0,1%
  • – 5 galbenusuri
  • – 5 albusuri
  • 1 lingurita rasa sare
  • – piper
  • – 1 pachet praf de copt
  • – 1 lingurita de mac ( optional )-  tolerat

UMPLUTURA

  • – 400gr carne tocata de vita ( tocata acasa ! )
  • – 300gr ciuperci
  • 2 lingurite ulei de cocos ( este tolerat daca santeti la atac nu folositi )
  • – ceapa verde ( sau una mica uscata daca santeti la atac )
  • – pasta de ardei
  • – boia afumata
  • – ierburi aromate : rozmarin, cimbru, oregano
  • – patrunjel, marar verde
  • – -sare, piper
  • – 2 oua

De multa vreme n-am mai facut o placinta cu carne, acum i-a venit randul
Intai se face umplutura :

  1. Carnea se toaca, ciupercile se spala bine ( nu se curata pielita de pe palarioare, contin vitamine !) se toaca marunt si acestea,ceapa verde am folosit din congelator
  2. Uleiul de cocos ( sau de masline ) se pune la incins, se adauga ceapa verde,ciupercile se da un praf de sare si se pune capacul sa se innabuse, cand s-au inmuiat se adauga si carnea tocata si se amesteca foarte bine pana aceasta s-a maruntit bine, apoi punem boiaua, ierburile aromate, pasta de ardei si lasam sa scada fara capac , potrivim de sare, piper, se opreste focul cand a scazut bine si dupa ce s-a racit adaugam verdeata si 2 oua batute
  3. Blatul se face amestecand ingredientele de mai sus : branza degresata, taratele de ovaz si de grau, faina de konjac, laptele degresat cu galbenusurile. Lasam 15 min sa se hidrateze, mixam albusurile cu sare, cand au inceput sa faca spuma adaugam praful de copt, se amesteca pana ” stau bat ” presaram si piper, adaugam in prima compozitie amestecand incet
  4. In tava ( 32X19 ) tapetata cu hartie de copt sau teflonata cum am eu, se toarna jumatate din compozitia de blat, se da la cuptor si dupa ~ 10 min cand prinde pojghita se toarna si umplutura, iar se da 10min la cuptor apoi turnam restul de compozitie si presaram mac
  5. La cuptor am copt la 160gr( foc mic spre mediu )
    Chiar mirosea in casa a pateuri cu carne si ciuperci, va doresc spor la treaba si pofta buna !
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s