Tarta cu dovleac

10410417_609120425859322_1883084249473072419_nIngrediente:

BLAT

CREMA

  • 500ml lapte degresat
  • 4 linguri budinca de vanilie
  • 1 borcan compot de dovleac
  • + 1lingura budinca de vanilie

BLATUL

  1. – Se amesteca toate ingredientele, se lasa 15-20min , va rezulta un aluat compact dar nu chiar de consistenta celui de paine ( ca sa va dati seama de diferenta) , se intinde intr-o forma de tarta pe fundul acesteia dar si pe pereti
  2. Se da la cuptor la 150gr ( foc mic spre moderat ) atentie, se face destul de repede ! Se da la rece dar nu scoateti din forma blatul pentru ca tot aici vom pune si restul
  3. Compotul il punem intr-o strecuratoare la scurs , zeama o sa o folosim mai tarziu

CREMA

  1. Este o budinca obisnuita , eu o fac la microunde . O lasam sa sa racoreasca putin apoi o turnam peste blatul din forma iar deasupra presaram dovleacul
  2. Folosim si zeama de la compot, adaugam o lingura cu varf din budinca de vanilie si fie pe foc fie la microunde o fierbem putin cat sa aiba o consistenta de budinca mai slaba, o adaugam peste bucatile de dovleac de pe tarta
  3. Se da la frigider, cand s-a intarit deasupra se poate scoate din forma si savuram o tarta foarte buna
    pofta buna la dovleac Sa aveti
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s