Zebra rasturnata cu dovleac

10407332_613709358733762_5225199174627463688_n

Umplutura

  • 500 gr dovleac taiat cubulete
  • 1 linguraslim sugar   /sau alt indulcitor dupa gust
  • scortisoara pudra, nucsoara proaspat rasa

Aluatul

Glazura

  1. Intai m-am ocupat de dovleac, spalat, indepartat coaja si facut bucatele. L-am pus in vasul care merge la cuptor si am amestecat cu indulcitotul, scortisoara si nucsoara
  2. Pentru aluat am mestecat toate ingredientele mai putin albusurile si cacao
  3. Albusurile le-am batut spuma, adaugate incet cu o spatula in compozitia obtinuta mai sus, am impartit in doua compozitia si intr-una am adaugat cacao
  4. Peste dovleacul din vas am adaugat alternativ cate o ligura din compozitia alba, alta cu cacao…
    Am dat la cuptor la 160gr ( foc potrivit spre mic ) si cand a fost gata dupa ce s-a racorit ~10min am rasturnat pe un
  5. platou si am lasat-o asa pana s-a racit ( data pe pervaz afara in perioada asta este foarte bine )
  6. Pentru ca nu am avut lapte am folosit fanta fara zahar si am facut o budinca ca aici
  7. Prajitura am pus-o in forma in care am copt tapetata cu folie alimentara si deasupra am turnat budinca
  8. Data la frigider de seara pana dimineata se poate servi
    Spor la treaba si …pofta buna la dovleac
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s