Caltabosi 2014

10888583_627311357373562_6790036354041329699_n

Se poate consuma incepand cu Atacul si Croaziera PP dar sa inlocuiti quinoa cu tarate sau fara este la fel de bun si  se servesc fara sos.
Caltabosul se face in diverse moduri, depinde de zona, de obisnuintele din familie, de gusturi. Eu il fac asa cum il facea bunica si mama mea, din aceasi compozitie ca si sarmalele
Daca nu ati facut de Craciun nu e tarziu sa faceti de Revelion
Ingrediente
  • praz ( ceapa )
  • 1/2 cescuta de quinoa – in Croaziera puteti sa inlocuiti cu tarâte dar merge si fara 
  • pulpa de curcan
  • piept de pui
  • sare, piper, ierburi aromate, boia afumata/dulce, bulion, foi de dafin
  • matze cretze
  1. Prazul l-am “calit ” in putin ulei de masline , se adauga quinoa spalata, supa de pui si se lasa sa fiarba dar nu complet, va mai fierbe si in sarmaleAici eu adaug sarea si toate mirodeniile, se lasa la racit apoi se adauga peste carnea tocata si se amesteca bine adaugand din cand in cand supa calduta
  2. Compozitia trebuie sa fe o pasta moale
  3. Se umple matzul si se da la fiert intr-un sos facut din supa, bulion, pasta de ardei, boabe de piper si foi de dafin
  4. Nu uitati sa intepati in cateva locuri matzul altfel va crapa la fiert !
  5. Dupa ce au fiert le-am scos din cratita, le-am mutat intr-o tava si la cuptor la grill cat sa capete o culoare frumoasa si pe o parte si pe cealalta

Cand este race se savureaza cu placere fie ca mezel fie ca si fel principal cu zeama
pofta buna

Advertisements

One thought on “Caltabosi 2014

  1. Pingback: Mezeluri si afumaturi dukan | Retete DU-KAN Mamy Vio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s