Castraveti in otet

10384453_562282750543090_1939508414493047093_nIngrediente :

  • castraveti cati doriti ( eu am avut 6 kg )
  • ceapa uscata taiata solzisori
  • usturoi curatat si taiat in patru
  • piper boabe
  • coriandru
  • ienibahar
  • frunza de dafin
  • hrean curatat si taiat – cel mai bun conservant, nu trebuie sa lipseasca !
  • marar uscat si seminte de marar

Pentru fiecare borcan :

  • 40 ml otet ( am ca masura un paharel )
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura  zahar sau  Eritritol de stevia  daca vreti dietetici
  1. Castravetii i-am tinut 2 ore in apa rece, intre timp am pregatit borcanele si capacele ( sa fie curatate si uscate ), am spalat si curatat ceapa, usturoiul si hreanul
  2. Pe fundul borcanului se pune ceapa si usturoi, se indeasa castravetii in borcane ( treaba de barbat ) apoi in fiecare borcan se pun restul ingredientelor si completam cu apa rece de la robinet
  3. Capacele se infileteaza bine (tot treaba de barbat ), se astern prosoape sau ziare pe fundul cratitelor si deasupra se pun borcanele
  4. Se toarna apa cat sa ajunga la umarul borcanelor, se fierb 15 min din momentul in care a inceput apa sa fiarba
  5. Se opreste focul si se acopera cu paturi, prosoape groase…cu ce aveti sa se raceasca cat mai lent
  6. Dupa ce s-au racit se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza

Sanatosi sa fim la iarna sa consumam cu pofta !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s