Ingrediente :
- castraveti cati doriti ( eu am avut 6 kg )
- ceapa uscata taiata solzisori
- usturoi curatat si taiat in patru
- piper boabe
- coriandru
- ienibahar
- frunza de dafin
- hrean curatat si taiat – cel mai bun conservant, nu trebuie sa lipseasca !
- marar uscat si seminte de marar
- boabe de mustar
In fiecare borcan vom pune
- 40 ml otet ( am ca masura un paharel )
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar sau Eritritol de stevia daca vreti dietetici
- Castravetii i-am tinut 2 ore in apa rece, intre timp am pregatit borcanele si capacele ( sa fie curatate si uscate ), am spalat si curatat ceapa, usturoiul si hreanul
- Pe fundul borcanului se pune ceapa si usturoi, se indeasa castravetii in borcane ( treaba de barbat ) apoi in fiecare borcan se pun restul ingredientelor si completam cu apa rece de la robinet
- Capacele se infileteaza bine (tot treaba de barbat ), se astern prosoape sau ziare pe fundul cratitelor si deasupra se pun borcanele
- Se toarna apa cat sa ajunga la umarul borcanelor, se fierb 15 min din momentul in care a inceput apa sa fiarba
- Se opreste focul si se acopera cu paturi, prosoape groase…cu ce aveti sa se raceasca cat mai lent
- Dupa ce s-au racit se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza
Sanatosi sa fim la iarna sa consumam cu pofta !