Castraveti in otet

pizap.com15370989729791Ingrediente :

  • castraveti cati doriti ( eu am avut 6 kg )
  • ceapa uscata taiata solzisori
  • usturoi curatat si taiat in patru
  • piper boabe
  • coriandru
  • ienibahar
  • frunza de dafin
  • hrean curatat si taiat – cel mai bun conservant, nu trebuie sa lipseasca !
  • marar uscat si seminte de marar
  • boabe de mustar

In fiecare borcan vom pune

  • 40 ml otet ( am ca masura un paharel )
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura  zahar sau  Eritritol de stevia  daca vreti dietetici
  1. Castravetii i-am tinut 2 ore in apa rece, intre timp am pregatit borcanele si capacele ( sa fie curatate si uscate ), am spalat si curatat ceapa, usturoiul si hreanul
  2. Pe fundul borcanului se pune ceapa si usturoi, se indeasa castravetii in borcane ( treaba de barbat ) apoi in fiecare borcan se pun restul ingredientelor si completam cu apa rece de la robinetpizap.com15370990734051
  3. Capacele se infileteaza bine (tot treaba de barbat ), se astern prosoape sau ziare pe fundul cratitelor si deasupra se pun borcanele
  4. Se toarna apa cat sa ajunga la umarul borcanelor, se fierb 15 min din momentul in care a inceput apa sa fiarbapizap.com15370991471381
  5. Se opreste focul si se acopera cu paturi, prosoape groase…cu ce aveti sa se raceasca cat mai lent
  6. Dupa ce s-au racit se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza

Sanatosi sa fim la iarna sa consumam cu pofta !

 

Leave a comment