Muraturi asortate

  • 1016753_591168557654509_9215517967488977926_n

Se pun cel mai usor nu necesita prea mare filozofie si iarna fara muraturi nu se poate ca asa ne-am invatat
Sant diverse variante, fiecare pune in butoi/borcan dupa plac, eu am pus :

  • pepeni mici de muraturi
  • gogonele
  • castraveti
  • conopida
  • telina radacina si frunze
  • hrean cat de mult (este bun conservant )
  • sfecla rosie
  • morcovi
  • usuroi curatat
  • ardei kapia
  • varza alba si rosie
  • gogosari

Saramura : la un litru de apa o lingura cu varf de sare

  • frunze de visin, stejar si telina
  • foi de dafin
  • seminte de mustar si coriandru
  • piper boabe
  • Pepenii se spala, se inteapa cu un bat de frigaruie la fel ardeiul kapia si gogosarii, conopida se desface buchetele, morcovii, morcovii, hreanul si telina se taie bastonase sau sub ce forma vrem, varza alba si cea rosie se taie in 4, castravetii se spala
    Se pun legumele in butoi si trecem sa facem saramura
    Intr-o oala se masoara apa, se pune sare ( la un litru o lingura cu varf) si frunzele de visin, stejar…si tot ce am enumerat mai sus, se lasa sa dea un clocot, se pune capacul, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Aceasta va fi ultima oala cu saramura pe care o punem in butoi, restul de saramura se face in continuare fara a incalzi prea mult apa doar cat sa se dizolve sarea
    Se pune saramura rece peste legumele din butoi, se pune capacul iar butoiul trebuie tinut la caldurica 10 zile. Dupa aceasta perioada se depoziteaza la rece
    Daca aveti ajutor ca si mine, treaba merge mai repede…
    Sa fim sanatosi sa mancam la iarna muraturile !
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s