Tort cu jeleu de rubarba si frisca falsa

10556412_559803427457689_5490523031472015187_n

Blatul

  • 4 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura  pudra / fulgi drojdie inactiva
  • 4 linguri lapte praf degresat
  • apa minerala cat sa umecteze taratele
  • esente  de vanilie, cozonac, unt

Jeleul de rubarba

  • 400 gr rubarba
  • 700 ml apa
  • slimsugar / alt indulcitor dupa gust
  • 2 batoane de scortisoara
  • 20 gr gelatina pudra

– frisca falsa dukan

– Pasta de rubarba

  • 200 gr rubarba + indulcitor + 50 ml apa
  1. Se incepe cu frisca falsa care trebuie tinuta la frigider
  2. Pasta de rubarba se face la foc, se da la rece
  3. Facem jeleul tot pe foc si o dam si pe aceasta la rece
  4. Facem si blatul, amestecand ingredientele solide cu galbenusurile, apa minerala pana iese o pasta care se amesteca apoi cu albusurile batute spuma
  5. Intr-o forma de silicon sau obisnuita dar tapetata cu hartie de copt se pune compozitia, se da la cuptor la 160gr ( foc moderat ) pana se coace, se incearca cu un bat de frigaruie
  6. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontala
  7. Forma in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara transparenta, se pune primul blat, jeleul, al 2-lea blat si se da la frigider pana se incheaga complet jeleul. Dureaza ~ 2 ore
  8. Facem si frisca si apoi o amestecam cu pasta de rubarba
  9. Dupa ce s-a inchegat jeleul scoatem tortul din frigider ornam cu frisca frumos colorata si se poate servi

Sa aveti, pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s