Dobos cu morcovi

10492269_559815124123186_5615727631499804787_n

Blatul

  • 4 oua
  • 500gr branza degresata
  • 3 linguri tarate de ovaz ( in Croaziera 4 )
  • 2 linguri tarate de grau
  • 2 linguri Eritritol de stevia
  • esente de unt, vanilie si portocala
  • 1 lingurita praf de copt

Crema

  • 500ml lapte degresat
  • 2 linguri amidon sau 1 plic budinca de vanilie – tolerat
  • 400 gr dulceata de morcovi dukan
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta  de portocala
  • indulcitor dupa ce puneti dulceata de morcovi gustati sa vedeti daca mai este cazul – eu am mai pus
  1. Incepem cu blatul – branza degresata, galbenusurile, indulcitorul, taratele si easentele se amesteca cu un tel, se lasa
    15 – 20 min la inmuiat, daca compozitia este prea tare, adaugati iaurt sau lapte asta fiind de la branza daca este pastoasa sau scursa, la mine nu a fost cazul, albusurile batute spuma le amestecam si cu praful de copt, le adaugam si pe ele si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu folie de copt. Dam la cuptor, lasam sa se raceasca si ne apucam
  2. de CREMA –
    2 linguri de amidon se amesteca cu putin lapte din cele 500ml, iar restul la fiert, cand da in clocot adaugam pasta de amidon, amestecam si lasam pe foc pana avem o budinca inchegata, luata de pe foc adaugam dulceata de morcovi si apoi gelatina hidratata si lichefiata daca crema s-a racit doar daca mai este fierbinte nu mai este necesar sa lichefiem gelatina, adaugam cate un pic din crema peste gelatina pana ajunge la aceeasi temperatura apoi o amestecam, adaugam si esenta de portocala, daca avem si razatura
  3. Lasam sa se raceasca crema si ne ocupam de blat care intre timp s-a racit, il taiem pe orizontala in doua apoi pe verticala iar in doua si am obtinut 4 blaturi
  4. Intr-o casoleta tapetata cu folie alimentara am construit Dobos-ul : foaie de blat, crema, …si deasupra dulceata de morcovi.
  5. Mentionez ca dulceata mea a fost calduta, chiar daca o aveti in frigider o puneti la baine – marie si apoi o turnati peste prajitura
    O sa va convingeti cat este de buna prajitura !

Trebuie lasata prajitura la rece cateva ore sau chiar de seara pana dimineata

pizap.com14457180894801

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s