Dulceata de morcovi dukan

10568949_559367380834627_8594218112170183438_n

Ingrediente

  • 350 morcovi curatati si spalati apoi rasi prin razatoarea cu ochiuri mici
  • Steverit sau alt indulcitor dupa gust
  • ~ 1 litru apa
  • esenta de portocale si vanilie
  • 2 plicuri de gelatina pudra

Daca va place puteti sa adugati si betze de scortisoara, anason stelat…ce aroma doriti

  1. Morovii rasi i-am pus intr-o craticioara pe aragaz la foc mic, am adaugat indulcitorul si la inceput apa cat sa-i cuprinda
  2. Am pus capacul si din cand on cand am mai adaugat apa. I-am lasat cam 20 min, am gustat daca sant fierti.
    am stins focul, am adugat esentele iar in bolul cu gelatina hidratata am adugat cate o lingura din dulceata ( fierbinte inca), si inca una,se amesteca…pana ajunge la aceeasi temperatura
  3. De acum am putut sa adaug tot continutul bolului, amestecant foarte bine
  4. Trebuie mentionez ca dupa ce a fost gata dulceata am cantarit-o sa stiu cata gelatina pun la hidratat in functie de greutate si am pus gelatina la hidratat
  5. Compozitia am pus-o in borcan si dupa ce se raceste il depozitez in frigider. Cand o folosesc la prajituri iau din borcan cat cred de cuviinta si pun la baine-marie sau la microunde
  6.  Daca are prea mult sirop o strecor iar siropul poate fi folosit ca jeleu

V-am spus ca este foarte buna, da dependenta !

pizap.com14457180894801

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s