Tort rasturnat cu crema de vanilie

10547667_559828884121810_6262368569413261023_n

Pentru ca denumirea de Tort cu zahar ars nu prea s-ar potrivi, in poza dreapta sus vedeti si unul adevarat, diferenta este mare …numai ca si cel dukan va asigur ca este foarte gustos doar ca aspect lasa de dorit pentru ca m-am grabit sa-l scot din forma iar sotul meu mi-a zis ca seamana cu o mamaliga

Blat

  • 3 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 50 ml cafea
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri steverit
  • esenta de vanilie, caramel si razatura de lamaie

Crema

  • 6 oua
  • 750ml lapte degresat ( atat am avut, as fi vrut 1 L)
  • steverit indulcitor rasnit
  • esenta  de vanilie si caramel, razatura de lamaie
  1. Mai intai pregatim o oala care poate fi pusa la cuptor si o tava sau o cratita in care poate fi pusa oala la baine-marie
  2. Facem mai intai blatul amestecand taratele + inulcitorul + galbenusurile + esentele + cafeaua ( sau ce lichid aveti/vreti )albusurile batute spuma, se amesteca usor cu restul compozitiei si se toarna in oala
  3. Oualele intregi + indulcitorul le ametim un pic cu mixerul sau telul, agaugam si esentele apoi laptele cate un pic
  4. Compozitia o turnam cu ajutorul unui polonic pe marginea cratitei usor si o sa vedeti cum blatul fiind mai usor se ridica iar maclavaisul pt crema ramane in partea de jos
  5. Punem oala in tava si adaugam cam 1L apa fiarta ( bineanteles in tava !) si dam la cuptor
  6. Atentie ca deasupra se face mai repede asa ca dupa o perioada acoperiti cu folie de aluminiu sau foaie de copt
  7. Incercam din cand in cand cu un bat de frigatuie daca este gata, cand nu mai ramane nimic pe el inseamna ca si crema este inchegata
  8. Oprim focul, scoatem tava cu tot cu oala afara si eu am mai lasat-o 5 min apoi am pus o farfurie deasupra si prin rasturnare am asezat-o pe un fund de lemn ( oala NU se ridica ! ) si asa cu oala am dat-o pe pervaz la rece
  9. Si se lasa la rece…cum va spuneam 7-8 ore cel putin ( ceea ce eu nu am facut !)
  10. Oala se ridica foarte usor, crema ia forma ei

Sa aveti, pizap.com14455469799401

Leave a comment