Pentru ca denumirea de Tort cu zahar ars nu prea s-ar potrivi, in poza dreapta sus vedeti si unul adevarat, diferenta este mare …numai ca si cel dukan va asigur ca este foarte gustos doar ca aspect lasa de dorit pentru ca m-am grabit sa-l scot din forma iar sotul meu mi-a zis ca seamana cu o mamaliga
Blat
- 3 oua
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri tarate de grau
- 3 linguri lapte praf degresat
- 50 ml cafea
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri steverit
- esenta de vanilie, caramel si razatura de lamaie
Crema
- 6 oua
- 750ml lapte degresat ( atat am avut, as fi vrut 1 L)
- steverit indulcitor rasnit
- esenta de vanilie si caramel, razatura de lamaie
- Mai intai pregatim o oala care poate fi pusa la cuptor si o tava sau o cratita in care poate fi pusa oala la baine-marie
- Facem mai intai blatul amestecand taratele + inulcitorul + galbenusurile + esentele + cafeaua ( sau ce lichid aveti/vreti )albusurile batute spuma, se amesteca usor cu restul compozitiei si se toarna in oala
- Oualele intregi + indulcitorul le ametim un pic cu mixerul sau telul, agaugam si esentele apoi laptele cate un pic
- Compozitia o turnam cu ajutorul unui polonic pe marginea cratitei usor si o sa vedeti cum blatul fiind mai usor se ridica iar maclavaisul pt crema ramane in partea de jos
- Punem oala in tava si adaugam cam 1L apa fiarta ( bineanteles in tava !) si dam la cuptor
- Atentie ca deasupra se face mai repede asa ca dupa o perioada acoperiti cu folie de aluminiu sau foaie de copt
- Incercam din cand in cand cu un bat de frigatuie daca este gata, cand nu mai ramane nimic pe el inseamna ca si crema este inchegata
- Oprim focul, scoatem tava cu tot cu oala afara si eu am mai lasat-o 5 min apoi am pus o farfurie deasupra si prin rasturnare am asezat-o pe un fund de lemn ( oala NU se ridica ! ) si asa cu oala am dat-o pe pervaz la rece
- Si se lasa la rece…cum va spuneam 7-8 ore cel putin ( ceea ce eu nu am facut !)
- Oala se ridica foarte usor, crema ia forma ei