Tort vesel de primavara

10358698_559814714123227_3774635994317964181_nBuline colorate

  • 200gr branza
  • 1 lingura eritrit / alt indulcitor dupa gust
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de psyllium
  • 4 feluri de coloranti alimentari

Blatul 

  • 4 oua + albusul de la buline
  • 2 linguri eritrit / alt indulcitor dupa gust
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 lingurite de cacao – tolerat
  • 1-2 linguri de iaurt
  • 2 lingurite praf de copt
  • esenta aroma de unt, rom, cozonac si unt

Crema

  • 500ml lapte
  • 1 budinca de vanilie sau 2 linguri de amidon
  • 2 linguri eritrit / alt indulcitor dupa gust
  • esenta  de vanilie
  • 250gr branza degresata
  • 2 plicuri gelatina
  1. Ne ocupam mai intai de buline: Amestecam toate ingredientele, trebuie sa iasa o pasta tare care poate fi modelata.
  2. Daca este cazul o mai lasam putin dar psyllium actioneaza repede. Impartim pasta in 4( sau cate culori avem) si adaugam colorantul in fiecare, le dam la rece
  3. Blatul : amestecam taratele de ovaz cu galbenusurile,cacao, indulcitorul si mai adaugam 1-2 linguri de iaurt cat sa fie
  4. necesara hidratarea taratelor. Le lasam 15-20 min apoi adaugam si albusurile batute spuma si la sfarsit in albusuri puneti si praful de copt, mai amestecati putin
  5. Albusurile se adauga amestecand usor, de jos in sus cu o spatula sau lingura de lemn
  6. Facem si bilutele ( sau le-am facut cat s-au hidratat taratele) si le punem pe fundul formei de copt iar apoi turnam compozitia de blat si dam la cuptor
  7. Cat de raceste blatul facem crema: conform instructiunilor facem budinca, adaugam cand este fierbinte branza, si gelatina hidratata
  8. In forma in care am copt, se aseaza o folie alimentara, se monteaza tortul : blat, crema,blat crema iar deasupra m-am jucat cu o scobitoare inmuiata in colorantul rosu
  9. L-am dat la rece iar dupa o ora n-am avut rabdare si l-am taiat ( se vede si in poza ca inca mai este moale crema)

Bun, foarte bun si de efect !
NOTA – Daca nu aveti colorant alimentar se poate inlocui cu sfecla, spanac, pasta de ardei, boia…

1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s