Alba ca zapada

  • 10434006_591747817596583_2060977380427611704_nBLATURI
  • 4 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 1 lingurita faina de konjac
  • steverit sau alt indulcitor dupa gust
  • 1 lingutita amoniu pentru prajituri
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • putin otet
  • esenta  de lamaie
  • CREMA

  • 500ml lapte degresat
  • steverit sau alt indulcitor dupa gust
  • 2linguri amidon – tolerat
  • 2 linguri branza degresata
  • esenta  de lamaie
  • cateva picaturi suc de lamaie
  • razatura de lamaie
  1. Oalele se separa, galbenusurile se mixeaza pana isi schimba culoarea cu indulcitorul, se adauga taratele, faina de konjac amoniacul si bicarbonatul stinse in cateva picaturi de otet, esenta de lamaie si la sfarsit albusurile batute tare
  2. Din compozitia obtinuta se coc 2 blaturi in tava ( 32 X 19 ) captusita cu hartie de copt
  3. Crema este o budinca cu gust de lamaie, se face la foc sau la microunde ca AICI
  4. Intre timp blaturile sau racit , le-am decupat cat sa intre intr-o caserola pe care am tapetat-o cu folie alimentara, mi-au iesit 4 foi si una din resturi pe care am pus-o pe la mijloc

Am umplut foile cu crema si am dat la frigider pana a 2-a zi Chiar are gust de vechea prajitura Alba ca Zapada…!

Spor la treaba si, pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s