Dulceata de dovleac cu sfecla rosie

10418154_559369250834440_316434987522631155_n

De ce sa consumam dovleac si sfecla ?
In primul rand pentru ca sant permise si apoi :
Dovleacul este o foarte sănătoasă sursă de fibre şi proteine. La aceasta se adaugă antioxidanţi, dar şi mult potasiu, care ajută la reglarea presiunii sanguine şi este un detoxifiant natural.
Sfecla este un aliment miraculos. Conţine calciu, vitamine din complexul B şi beta-caroten. Îţi va alimenta pur şi simplu corpul cu energie, iar în plus fluidifică sângele, stimulează secreţia de celule roşii şi îţi face pielea să strălucească.

  Ingrediente:

  • 1 kg dovleac taiat bucatele
  • o sfecla rosie ( a mea a avut 200 gr) jumatate razuita, cealalta cubulete
  • Xilitol sau alt indulcitor dupa gust
  • 1/2 lamaie taiata felii
  • 2-3 batoane de scortisoara
  • ~ 500 ml apa
  • 1 pachet Gelfix
  1. Toate se pun intr-un vas pe foc, nu dureaza mult ( aprox 15 min) dovleacul fierbe foarte repede, se adauga si gelfix-ul, inca 5 min pe foc si se pune in borcanele deja sterilizate, uscate

pofta buna la dovleac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s