Inimioara cu fanta si rubarba

10628496_567084033396295_1945977047037467618_nIngrediente:

BLAT

  • 4 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 2 lingurite cacao degresata- tolerat
  • SlimSugar sau alt indulcitor dupa gust
  • 3 linguri iaurt degresat 0,1%
  • 2 lingurite praf de copt
  • aroma de unt, esenta de rom


CREMA

  • 1 borcan gem de rubarba
  • 6 linguri branza degresata
  • 2 plicuri gelatina pudra

GLAZURA

  • 1 doza Fanta zero
  • 1 lingura cu varf amidon
    Primul se face blatul
    -se amesteca toate ingredientele mai putin albusurile care le mixam spuma tare si adaugam la sfarsit
    -dam la copt pentru ~30min la foc potrivit ( 160gr )
    -cand s-a racit se taie blatul pe orizontala in doua
    – forma in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara transparenta si se aseaza un blat in ea
    crema
    – 1 pachet de gelatina se pune la hidratat 10min apoi se lichefiaza la microunde/baine-marie
    – se amesteca 1/2 din borcanul cu gem de rubarba cu gelatina lichefiata si 3 linguri de branza, se toarna peste prima foaie de blat
    -se aseaza si a doua foaie iar peste ea mai facem inca odata aceasi crema din aceleasi ingrediente
  • glazura
    Din fanta  si amidon facem o budinca pe foc sau la micounde ca aici
    O lasam putin ~ 5 min sa se racoreasca si o turnam deasupra
    Cand s-a racit se pune in frigider, ideal sa stea de seara pana dimineata. Eu l-am facut dimineata si dupa-masa l-am taiat
    Blat pufos, crema racoritoare, prajutura care se consuma cu placere

pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s