Tort mozaic

1911849_559851644119534_479127228866485711_n

Blat

  • 4 0ua
  • indulcitor praf dupa gust
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri tarate de grau
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 4 linguri gluten
  • 1 pachetel praf de copt
  • esente

Sirop
apa, indulcitor, esente

Glazura

  • 6 linguri de lapte praf
  • 2 lingurite de cacao
  • indulcitor dupa gust
  • esente
  • aprox 5 linguri de apa( lapte) cat sa aiba consistenta, sa nu curga prea rau

Ideea acestui tort a plecat de la  RETETA  cu mici modificari
Si m-am gandit de ce n-as face un tort
BLATUL
Se bat albusurile cu un praf de sare iar galbenusurile se freaca cu indulcitorul praf apoi se picura uleiul,cele doua compozitii se amesteca usor cu o lingura de lemn si se adauga pe rand celelalte ingrediente
Compozitia am turnat-o intr-o forma de silicon cu diametrul de 17 cm si a rezultat un blat foarte frumos crescut care l-am dat la rece
CREMA Se amesteca branza cu iaurtul cu indulcitorul se bat bine cu mixerul si la sfarsit se adauga esenta de visine si intaritorul se mai bate in continare vreo 2-3 min.Se pune in frigider
Blatul s-a racit,se taie in doua pe orizontala,se insiropeaza cu nessul sau daca vreti puteti sa faceti un sirop,peste primul blat se intinde crema,deasupra al doilea blat pe care il insiropam
GLAZURA Laptele praf degresat,indulcitorul si cacao se pun intr-o cana,se amesteca apoi se adauga lapte lichid incat sa fie o pasta lichida dar care se poate intinde pe blat
Separat am pus mai putin lapte praf+indulcitor+lapte lichid ptr culoarea alb

1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s