Mere si bezea

Blat

  • 6 galbenusuri
  • slimSugar /alt indulcitor dupa gust
  • 400gr branza degresata
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingurita rasa faina de konjac
  • 2 linguri gluten de grau
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • esente aroma de unt,  de vanilie
  • 2 linguri iaurt

UMPLUTURA

  • 500gr mere rase
  •  SlimSugar /indulcitor dupa gust
  • scortisoara , nucsoara proaspat rasa
  • un praf de sare
  1. Se ,,calesc” merele rase amestecate cu indulcitor, scortisoara si nucsoara proaspat macinata nu mult, pana se inmoaie putin daca isi lasa suc le stoarceti
  2. Pentru blat se amesteca toate ingredientele mai putin galbenusurile si indulcitorul care mai intai se mixeaza bine apoi se adauga si ele. Mie mi s-a parut cam gros aluatul asa ca am adaugat 2 linguri de iaurt
  3. Se toarna in tava ( 29 X 20 ) tapetata cu hartie de copt 1/2 din compozitie, dupa ce s-a intarit putin ~ 10min se imprastie merele iar deasupra restul de aluat
  4. Cand este aproape gata se mixeaza albusurile cu un praf de sare, cand sant legate bine se adauga si indulcitorul. Se mixeaza in continuare cat sa se topeasca indulcitorul
  5. Peste prajitura coapta se pune bezeaua, se sta cu ochii pe cuptor pt ca se face foarte repede
  6. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar, se scoate hartia si se lasa la racit
  7. Cand este rece se portioneaza si se serveste cu placere 

pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s