Paine si cozonac

pizap.com14254743924501Ingrediente :

  • 250 apa calduta
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 3 linguri tarate de psyllium
  • 3 linguri amidon
  • 6 linguri gluten
  • 1 pachetel drojdie uscata

Se pun ingredientele in aceasta ordine in masina de paine si se selecteaza doar la framantat si crescut
Dupa o ora jumatate cand s-a incheiat programul, am scos aluatul, l-am rupt in doua, o parte l-am pus intr-o forma iar cealalta parte am amestecat-o (merge mai greu, dar merge…) cu: indulcitor lichid, goji inmuiate in prealabil in esenta de rom + esenta cu aroma de alune ( ambele de la Andreea Piarvulescu), o bucatica din aluat l-am amestecat cu putina cacao, i-am dat forma de rulou si l-am invelit in restul de aluat incat sa fie la mijloc,l-am pus in forma.
Ambele forme le-am acoperit cu cate o punga si le-am lasat la crescut inca o ora
Inainte de a le da la cuptor si in timp ce cuptorul se preincalzea, painea si cozonacul le-am uns cu putin galbenus amestecat cu putina apa ( lapte) sa fie mai lichid, am presarat putin mac deasupra cozonacului si susan la paine
In 35min au fost gata !1795703_559392594165439_4114009282014229952_n

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s