Covrigei cu faina de konjac

10603369_572145229556842_1421924074898454097_nSant fara tolerate, fara tarate de ovaz se pot consuma din Atac

A venit vremea sa folosim Faina de konjac la prepararea covrigilor, spre satisfactia celor care nu vor/nu suporta glutenul.
Eu tot am sa-l folosesc in alte preparate, la mine nu a avut nici un efect !
Ingrediente :

Pe deasupra

  • 1 galbenus de ou + putin lapte degresat
  • seminte de chimen negru

Am amestecat branza + oul + sare + Faina de konjac + taratele de psyllium si le-am lasat 15 min sa se hidrateze apoi am amestecat si restul ( drojdia inactiva, drojdia uscata ) pana s-a facut un aluat compact ca si cel de paine
Am acoperit castronul si l-am lasat jumatate de ora la dospit dupa care am inceput sa modelez covrigeii ( se modeleaza relativ mai usor ca cei cu gluten ) , i-am uns cu ou, presarat cu seminte si i-am dat la copt la 160gr ( foc potrivit )
Foarte buni, sant ca si textura mai moi , nu sant asa crocanti si nici nu cresc asa mult fata de cei cu gluten
Spor la treaba si pofta buna sa aveti !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s