Aluat
- 270ml apa ( sau lapte degresat )
- 2 lingurite faina de konjac
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri tarate de grau
- 3 linguri tarate de psyllium
- 1 lingura amidon – tolerat
- 1 lingura faina de soia – tolerat
- 3 linguri gluten
- 1 ou
- Xilitol sau alt indulcitor dupa gust
- 1 pachet drojdie uscata
- aroma de unt, esenta de vanilie
- goji
Crema de umplut
- goji
- apa
- 2 lingurite cacao
- indulcitor dupa gust
Initial am vrut sa fac paine, dar m-am razgandit si am facut cozonac
- In apa rece am pus intai faina konjac de la am lasat 5 min apoi am adaugat celelalte ingrediente mai putin glutenul si am lasat 1/2 ora. Intre timp taratele s-au hidratat, compozitia s-a mai intarit si am transferat in cuva masinii de paine.
- L-am dat drumul pe programul de framantare si dospire, aluatul nu se adunase asa ca am adaugat si glutenul
- Acum se face si umplutura : goji puse intr-un bol, acoperite cu apa si puse 1 min la microunde, adaugata cacao, indulcitor si pus putin mixerul vertical cat sa se faca o pasta
- Am lasat sa-si faca treaba si dupa o ora jumatate am scos aluatul pe o folie de silicon si l-am intins cu o folie transparenta deasupra sa nu se prinda de sucitor ( se vede si in poza )
- Am intins o foaie subtire, unsa cu umplutura, rasucita apoi ca o rulada . Am impartit rulada in parti egale facand semne cu coada unei linguri si cu ajutorul unei ate de bucatarie am sectionat bucatile apoi le-am pus intr-o forma , am acoperit-o cu o folie si am lasat la dospit inca 30min
- Am uns deasupra cozonacul cu un galbenus + putin lapte si am dat la cuptor pentru 30min la foc mare 5 min si foc potrivit pana s-a copt
Nu este greu de facut, se poate face si daca nu aveti masina de paine dar sa aveti rabdare sa o lasati sa se dospeasca deajuns
Va doresc
Advertisements