Dulceata de dovleac cu morcovi

10524585_559368640834501_2067197533544647315_n

Ingrediente:

  • 850 gr dovleac curatat si taiat cuburi
  • 150 gr morcovi rasi prin razatoarea cu ochiuri mici
  • Xilitol sau alt indulcitor dupa gust 
  • 2 batoane de scortisoara ( daca se pune praf schimba culoarea dulcetii)
  • 1/2 lamaie ( coaja si sucul )
  • apa aprox 500ml cat sa cuprinda dar sa nu depaseasca
  • 1 pachet de gelfix
  1. Punem intr-un vas :apa, dovleacul,morcovul ras, indulcitorul,batoanele de scortisoara, coaja de lamaie. Se pune capacul la cratita si se lasa sa se fiarba
  2. Nu dureaza mult, la sfarsit gustam , daca mai este nevoie se mai pune indulcitor, se adauga si gelfixul, se lasa 3-5 min sa mai clocoteasca si gata !
  3.  Poate fi pusa in borcane.
    Morcovul i-a dat culoare, fiind dulce a necesitat si mai putin indulcitor
    Mi-au iesit 4 borcane de 400 grspor la treaba
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s