Dulceata de dovlecei

10349224_559366060834759_2133089713943461628_n

Ingrediente:

  • 1 Kg dovlecei curatati si taiati cuburi (mai micute decat la mancare)
  • Xilitol sau alt indulcitor dupa gust 
  • 200 apa
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 baton de vanilie sau esenta de vanilie
    gelfix
  1. Se curata dovleceii de coaja si seminte,se taie cuburi se pun la fiert 5 min.Se scot in strecuratoare,aruncam apa si o inlocuim cu alta si procedam la fel inca 5 min punem dovleceii la fiert ii scoatem in strecuratoare si ii clatim cu apa rece,ii lasam la scurs
  2. Intr-un vas punem indulcitorul si 200 apa si lasam vreo 10 min sa fiarba,apoi adaugam dovleceii,semintele de la batonul de vanilie si gelfixul,se mai fierbe 3-4min
  3. Se opreste focul,se adauga sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie si portocala
  4. Dulceata se pune in borcane,se pune capacul si pt 5 min se pun rasturnate,apoi le depozitam
    Este foarte fina,are mai degraba are gust de ananas

pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s