Gem de rubarba

10550820_559366900834675_8795285177152531220_n

Ingrediente:

  • rubarba
  • Xilitol sau alt indulcitor dupa gust
  • goji
  • esente de vanilie si portocala
  • 1/2 lamaie coaja si sucul
  • 3 lingurite rase de ghimbir ( obtional )

Reteta de dulceata de rubarba cu ghimbir am vazut-o pe un site, reteta adevarata cu zahar cum se face normal si m-am ganditsa o dukanesc. Nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa rubarba, mai degraba imi place dovleacul dar daca am gasit mi-am zisca nu e rau sa mai diversific, sa mai fac si altceva

  1. Tijele de rubarba ( pe care le vedeti in poza) le-am spalat bine, le-am taiat capetele care sant lemnoase si le-am taiat
    marunt, le-am cantarit aveam 400gr .Ca o paranteza, pot fi mancate si asa au gustul corcoduselor !
  2. Intr-o cratita care o sa mearga mai tarziu pe aragaz am pus rubarba, indulcitorul, razatura de lamaie si sucul acesteia
    si le-am lasat vreo 2 ore. Si-a schimbat culoarea intre timp, a lasat si lichid.
  3. Goji le-am pus separat intr-un bol, deasupra am pus esentele si putina apa cat sa le acopere
  4. Dupa 2 ore le-am pus pe toate la fiert inclusiv ghimbirul, am amestecat din cand in cand si am gustat daca mai trebuie indulcit sau ghimbirul daca este de ajuns . In ~ 40 min era gata gemul !
    Interesanta combinatia, sa o incercati !
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s