Ingrediente:
- 500ml lapte degresat
- 1 lingurita rasa faina de konjac
- 1 iaurt degresat 0,1%
- esenta de ciocolata sau de care doriti/aveti
- Xilit sau alt indulcitor dupa gust
- putin ness granulat pentru decor si gust
- Intr-un bol mic se pune faina de konjac si indulcitorul se amesteca si se adauga cate un pic de lapte ( din cele 500ml ) pana se dizolva, restul de lapte se pune la fiert dupa ce s-a incazit se adauga compozitia din bolul mic, se amesteca cu un tel din cand in cand, cand incepe sa se umfle se stinge focul, se transfera intr-un bol in care ulterior vom finaliza reteta, se adauga esenta care ne place si se acopera chiar pe suprafata cu o foile transparenta alimentara sa nu faca pojghita si dupa ce s-a racit se pune la frigider.Eu am lasat-o vreo 3 ore pt ca aveam altceva de facut. Ideea este sa fie cat mai rece
- Dupa ce s-a racit am inceput sa mixez compozitia si am adaugat din cand in cand si iaurtul, am gustat si am mai adaugat Xili
- Am montat aparatul de inghetata si dupa 30min se putea servi ! Deasupra am presarat si ness, asta optional daca va place
Daca nu aveti aparat de inghetata nu-i nici o problema o puteti pune in caserole la congelator este foarte cremoasa si in mod sigur nu o sa faca ace de gheata dar amestecati totusi la juma’de ora in ea
Este foarte cremoasa si satioasa, pe cea care o vedeti in poza deabia am mancat-o…