Inghetata cu faina de konjac

10522475_571733302931368_9003463431605667583_n

Ingrediente:

  • 500ml lapte degresat
  • 1 lingurita rasa faina de konjac
  • 1 iaurt degresat 0,1%
  • esenta de ciocolata sau de care doriti/aveti
  • Xilit  sau alt indulcitor dupa gust
  • putin ness granulat pentru decor si gust
  1. Intr-un bol mic se pune faina de konjac si indulcitorul se amesteca si se adauga cate un pic de lapte ( din cele 500ml ) pana se dizolva, restul de lapte se pune la fiert dupa ce s-a incazit se adauga compozitia din bolul mic, se amesteca cu un tel din cand in cand, cand incepe sa se umfle se stinge focul, se transfera intr-un bol in care ulterior vom finaliza reteta, se adauga esenta care ne place si se acopera chiar pe suprafata cu o foile transparenta alimentara sa nu faca pojghita si dupa ce s-a racit se pune la frigider.Eu am lasat-o vreo 3 ore pt ca aveam altceva de facut. Ideea este sa fie cat mai rece
  2. Dupa ce s-a racit am inceput sa mixez compozitia si am adaugat din cand in cand si iaurtul, am gustat si am mai adaugat Xili
  3. Am montat aparatul de inghetata si dupa 30min se putea servi ! Deasupra am presarat si ness, asta optional daca va place

Daca nu aveti aparat de inghetata nu-i nici o problema o puteti pune in caserole la congelator este foarte cremoasa si in mod sigur nu o sa faca ace de gheata dar amestecati totusi la juma’de ora in ea
Este foarte cremoasa si satioasa, pe cea care o vedeti in poza deabia am mancat-o…
pofta buna (3)

Leave a comment