Inghetata fara tolerate

1496648_559692427468789_4767955466400356435_n

Se poate consuma inca din Atac

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 250ml lapte 0,1%
  • 500gr iaurt grecesc Olympus
  • Steverit / alt indulcitor dupa gust
  • esenta de alune , vanilie, razatura de lamaie
  • 1 pliculet de ness

– se separa oualele, galbenusurile + indulcitorul, frecate putin cu telul, apoi adaugat laptele cate un pic, amestecam pana-l terminam
– compozitia se pune la baine – marie si se amesteca, o lasam pana se face un sos. Daca se branzeste nu-i nimic !
– lasam sa se racoreasca un putin si adaugam iaurtul, incorporam bine, adaugam si esentele iar la urma albusurile batute spuma tare.
– incorporam usor si compozitia se da la rece cateva ore sau la congelator numai sa nu o uitati !
De ce trebuie sa fie rece ? Daca nu este rece compozitia se prinde de peretii cuvei aparatului de inghetata si paleta nu se mai misca, deci nu se poate face inghetata . De fapt si in instructiuni scrie acelasi lucru
– dupa ce s-a racit bine, am facut inghetata la aparat, in timp ce functiona am adaugat si ness-ul si vedeti rezultatul : o inghetata cremoasa, foarte buna !
Daca nu vreti ness, puteti sa folositi cacao (tolerat) , sau schimbati esentele cu cele care va plac.

pofta buna (3)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s