Mere in aluat

pizap.com14274399526931

Aluat

  • 200gr faina integrala
  • 1 ou
  • ~ 80ml apa calduta ( cat sa iasa un aluat ca de paine )
  • 1 lingura Steverit  ( sau orice indulcitor dupa gust )
  • o lingurita drojdie proaspata ( sau un plic drojdie uscata )
  • un mar mai mare sau 2, depinde cat aluat aveti
  • un galbenus + putina apa / lapte
    1. Se amesteca ingredientele pentru aluat si acesta se lasa 30min la dospit. Eu pun o cana cu apa la microunde pentru 2 min, opresc cuptorul si langa cana pun castronul cu aluat acoperit cu o punga si-l las la crescut. Cuptorul oprit !pizap.com14275286308641
    2. Dupa ce a dospit, se intinde aluatul si o parte din el se cresteaza din loc in loc daca aveti o rola pentru taiat aluat in forma de retea este foarte bine, eu l-am crestat cu cea simplta pentru taiat aluat ( 0 vedeti in poza )
    3. Merele se spala, se scobesc si se taie felii
    4. Asezam merele pe portiunea netaiata cu distanta intre ele iar cu cea taiata acoperim
    5. Cu un pahar sau o forma rotunda se se taie
    6. Se aseaza in tava, se pensuleaza cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte/apa
    7. Se dau la copt in cuptorul preancins la 180gr

    Mi-a ramas putin aluat si am acoperit si un mar inceput

    Spor la treaba si pofta buna !

    Aceasta este rola  care-mi lipseste           ed8aa0_726e50c88f4d43caaab12f329410f5b4.jpg_srb_p_400_400_75_22_0.50_1.20_0

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s