Aluat
- 200gr faina integrala
- 1 ou
- ~ 80ml apa calduta ( cat sa iasa un aluat ca de paine )
- 1 lingura Steverit ( sau orice indulcitor dupa gust )
- o lingurita drojdie proaspata ( sau un plic drojdie uscata )
- un mar mai mare sau 2, depinde cat aluat aveti
- un galbenus + putina apa / lapte
- Se amesteca ingredientele pentru aluat si acesta se lasa 30min la dospit. Eu pun o cana cu apa la microunde pentru 2 min, opresc cuptorul si langa cana pun castronul cu aluat acoperit cu o punga si-l las la crescut. Cuptorul oprit !
- Dupa ce a dospit, se intinde aluatul si o parte din el se cresteaza din loc in loc daca aveti o rola pentru taiat aluat in forma de retea este foarte bine, eu l-am crestat cu cea simplta pentru taiat aluat ( 0 vedeti in poza )
- Merele se spala, se scobesc si se taie felii
- Asezam merele pe portiunea netaiata cu distanta intre ele iar cu cea taiata acoperim
- Cu un pahar sau o forma rotunda se se taie
- Se aseaza in tava, se pensuleaza cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte/apa
- Se dau la copt in cuptorul preancins la 180gr
Mi-a ramas putin aluat si am acoperit si un mar inceput
Spor la treaba si pofta buna !