Sarmalute de primavara

1

Am folosit diminutivul pentru ca ies micute, la impachetat se folosesc si 2-3 frunze cat sa iasa o sarmaluta, depinde de frunzele pe care le aveti

Ingrediente :

  • pulpa de curcan + piept de pui tocata acasa
  • sare, piper
  • cimbru, oregano
  • boia afumata
  • 50gr quinoa fiarta inainte in supa de pasare doar daca santeti in Consolidare,  daca santeti in Croaziera puteti sa puneti tarate de ovaz sau nimic oricum se leaga carnea
  • 1-2 linguri bulion fara zahar

frunze de stevie ( am avut 3 legaturi )

Sosul

  1. Carnea tocata se amesteca cu ingredientele de mai sus , se adauga cate putina apa cat sa iasa o pasta afanata ( in caz contrar sarmalele ies prea tari )
  2. Frunzele de stevie se spala, se pune o craticioara cu apa la fiert si se scufunda frunzele tinandu-le de codite doar cateva secunde cat sa se inmoaie. Scufundarea am facut-o pe masura ce-mi trebuiau frunzele, dati focul mic cat apa sa fie fierbinte mereu
  3. Pe masura ce impachetati sarmalutele le puneti in vasul in care le fierbeti
  4. Dupa ce ati terminat faceti si sosul dupa gust combinati ingredientele. Borsul mi s-a parut cam acru de aceea am adaugat si apapizap.com14284304716581
  5. Adugati sosul peste sarmalute, piperul boabe ( eu il pun intr-un infuzor folosit exclusiv la mancare ), foile de dafin si crengutele de cimbru, puneti o farfurie adanca invers ( sa nu se ridice sarmalele ) dati in fiert iar intre timp porniti cuptorul aragazului
  6. Cand acesta s-a incins mutati vasul in cuptor

Se servesc de toata familia indiferent ca este sau nu la dieta, cu iaurt grecesc sau cu smantana cine-si permite

Pofta buna va doresc !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s