Ingrediente:
- 4 oua
- 6 linguri tarate de ovaz
- 1 lingurita faina de konjac
- 6 linguri lapte praf degresat
- steverit sau alt indulcitor dupa gust
- 3-4 linguri branza degresata ( cat sa se subtieze aluatul )
- esente de vanilie, cozonac, ubt, lamaie si portocala
- 2 lingurite praf de copt
- un praf de sare
CREMA
- 500ml lapte degresat
- 100gr budinca de vanilie fierbere
- esente de vanilie, rom
- 2 lingurite cacao degresata – tolerat
- 20 gr gelatina pudra
- 250 gr branza degresata
Sirop
- Fanta/ Cola putin incalzite
- Pentru blat se amesteca taratele de ovaz, faina de konjac, indulcitorul, branza degresata, galbenusurile si esentele, separat se spumeaza albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se albeasca se adauga praful de copt, se continua pana sant spumate tare si se amesteca cu cealalta compozitie incet de jos in sus
- Se toarna intr-o forma si se da la cuptorul preancalzit la 160gr, dupa ce s-a racit se poate taia in 3 pe orizontala
- Pentru crema facem o budinca, eu o fac ca Aici , cand este fierbinte se adauga branza si gelatina hidratata/lichefiata
- Toata crema am impartit-o in 2 boluri egale, intr-unul am adaugt 2 lingurite de cacao cernute si le-am dat la rece sa se intareasca putin
- Se face siropul sau daca avem Fanta zero/Cola light scapam mai usor, insiropam blaturile fiecare pe cate o farfurie
- Forma in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara si incepem sa cladim : blat, 3/4 din crema neagra , dam la rece sa se intareasca..blat 3/4 din crema alba, dam la rece sa se intareasca, blat, deasupra restul de crema neagra, iar la rece si dupa ce s-a intarit decoram cu restul de crema alba
- Mai mult dureaza timpii de asteptare pentru intarire dar rezultatul este foarte bun
Advertisements