Sirop de capsuni fara fierbere

Siropul l-am facut inspirata fiind de Oana Igretiu, reteta   AICI

Ingrediente:4

  • 1kg capsuni
  • 700ml apa
  • 10gr sare de lamaie
  • 2,320kg zahar

Ziua I

  1. Se spala capsunile cu tot cu codite apoi se indeparteaza
  2. Intr-un bol incapator se zdrobesc capsunile cu ajutorul blenderului de mana, se adauga 700ml apa si 10 gr sare de lamaie,  se acopera cu un prosop si se depoziteaza pentru 24 de ore

Ziua a II-a

  1. Se strecoara zeama de capsuni printr-o sita fina, ne ajutam de o lingura de lemn sa treaca toata pulpa
  2. Acum trebuie sa cantarim intai pentru a vedea cat zahar adaugam  daca  la 1 Litru de zeama se adauga 1,5kg zahar, la mine a fost 1,545 ml, am calculat ca-mi trebuie  2, 317 gr zahar, prin rotunjire 2, 320 gr
  3.  Zaharul l-am adaugat in transe, solutia fiing suprasaturata se dizolva mai greu
  4. De data asta am strecurat siropul prin tifon odata, am vazut ca inca mai sant samburei si inca de 2 ori am strecurat
  5. Acum merge mai greu strecurarea, necestita timp siropul a devenit vascospizap.com14331610947171

Cand am fost multumita l-am pus in sticle si un borcan (pe care inainte le-am spalat, sterilizat), le-am legat cu tifon si…sa-l consumam sanatosi, asemeni va doresc si voua !

Advertisements

One thought on “Sirop de capsuni fara fierbere

  1. Pingback: Sirop de caise | Retete DU-KAN Mamy Vio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s