Inghetata de lamaie cu arorut

2Sant mare devoratoare de inghetata indiferent de sezon din aceasta cauza caut sa fac retete cat mai diverse dar sa fie si bune, si aceasta reteta va asigur ca este foarte buna, ramane sa o incercati si sa ma contraziceti !

Daca santeti in Croaziera cornetul este numai decor

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 2 linguri arorut –sau amidon, ambele  tolerate
  • 2 linguri steverit
  • 500ml lapte degresat
  • coaja de portucale si lamaie taiata marunt/rasa
  • 300gr iaurt grecesc
  • esenta de vanilie, lamaie si portocala
  • un praf de sarepizap.com14340410051451
  1. Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul,coaja de lamaie si portocala,arorutul , se adauga cate putin lapte amestecand neantrerupt, se face budinca pe foc sau la microunde ca AICI
  2. Dupa ce am facut-o se adauga iaurtul si se lasa sa se raceasca sau o punem in apa cu gheata daca ne grabim. Cand este rece adaugam si esentele ( niciodata nu trebuie sa adaugati esentele in preparatul fierbinte )
  3. Cand este rece mixam albusurile cu praful de sare
  4. In budinca rece adaugam cate putin din albusuri, cand este gata se da la rece pentru cel putin o ora sau 20 min la congelator in cazul in care o faceti la Aparatul de inghetata, daca nu aveti o puneti in casolete si lasati 30min la congelator, amestecati cu furculita/mixerul vertical si tot asa de cateva ori
  5. Eu avand Aparat de inghetata dupa mai bine de o ora l-am pus in functiune si intr-o jumatate de ora vedeti ce a iesit

 

2a

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s