Briose cu ciocolata

3N-am facut demult briose, adevarul este ca necesita timp mai mult dar rezultatele sant pe masura

Ingrediente:pizap.com14360137500501

ALUAT

CREMA

  • 5oo ml lapte degresat
  • budinca de vanilie fierbere   /budinca obisnuita / 2 linguri amidon – tolerat
  • indulcitor daca folositi alta budinca sau amidon, a mea are
  • 2 lingurite cacao degresata – tolerat
  • 20 gr gelatina pudrapizap.com14360135785631
  1. Incepem cu aluatul pentru briose, in trei boluri diferite punem ingredientele: in unul  incapator albusurile +un praf de sare ; in al 2-lea galbenusurile + indulcitorul + esentele ; in al 3-lea taratele de ovaz + faina de konjac + laptele praf
  2. Albusurile se mixeaza, cand incep sa se albeasca adaugam praful de copt ( ve-ti vedea a se intaresc mai repede)
  3. Mixam putin cat sa se albeasca si galbenusurile cu ce am pus in ele
  4. Oprim mixerul, inlocuim cu un tel manual si adaugam treptat galbenusurile mixate apoi tot treptat ingredientele solide
  5. In formele de briose punem cate o lingura din compozitie
  6. Formele vor fi puse intr-o tava si apoi se dau la cuptorul preancalzit la 160 gr
  7. Cat se coc se face budinca la aragaz sau la microunde ca AICI
  8. Dupa ce se racoreste se adauga gelatina hidratata/ lichefiata ca AICI
  9. Intre timp briosele s-au racit, le taiem capacelul si le punem din nou in forme, turnam crema, punem capacelul si iar crema, deasupra in varf de lapte praf ( optional )
  10. Le-am dat la rece si dupa ~ 30min se pot servi

Spor la treaba si pofta buna va doresc !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s