Da ! Ati citit bine, cu jeleu de rosii
Folosim rosiile la mancare considerandu-le legume desi specialistii sustin ca sant fructe
Dar si cu bulion ies niste foi de prajitura foarte bune ( dukan n-am incercat !)
Prajitura este absolut delicioasa, daca o gusta cineva care nu tine dieta nu o sa creada in veci ca se poate consuma intr-o dieta in care se slabeste, dupa ce o incercati o sa-mi dati dreptate !
Ingrediente :
BLAT fara tarate de ovaz 

- 4 oua
- Slimsugar sau alt indulcitor dupa gust
- 1 lingurita faina de konjac
- 2 linguri arorut tolerat
- 6 linguri lapte praf degresat 0,1%
- 2 lingurite praf de copt
- esente de vanilie , lamaie si portocale
- un praf de sare
JELEU DE ROSII
- 1 kg rosii
- SlimSugar sau alt indulcitor dupa gust
- 2 batoane de scortisoara
- 4 boabe ienibahar
- 2 stelute de anason
- 10 gr gelatina pudra
CREMA ALBA
- 500 ml lapte degresat
- 2 linguri amidon/ budinca vanilie tolerat
- SlimSugar sau alt indulcitor dupa gust
- 2oo gr iaurt degresat
- esenta de vanilie
- 20 gr gelatina pudra
- Se incepe cu jeleul de rosii : rosiile spalate si crestate putin se pun in apa fierbine 1 min apoi in apa rece, de curata cojile, se toaca marunt si se pun intr-o cratita pe foc mic cu indulcitorul si condimentele, se amesteca din cand in cand, trebuie sa scada foarte bine, sa se faca un sos legat. La sfarsit se indeparteaza condimentele si seuga gelatina hidratata cand se racoreste
- Intre timp facem blatul : albusurile se mixeaza cu sarea foarte bine, galbenusurile mixate putin cu indulcitorul + esentele, se toarna peste albusuri treptat si tot treptat adaugam si indredientele solide, amestecand de jos in sus cu un tel
- Compozitia se toarta intr-o forma de silicon ( 17 X 17 ) , se da la cuptorul preancalzit la 160 gr ( foc mic spre mare ) pana se coace
- Dupa ce se coace se lasa pe gratar sa se raceasca apoi se taie pe orizontala in doua
- Facem si crema alba care este o budinca, pe foc sau la microunde ca aici
- Dupa ce este gata in budinca se adauga iaurtul si gelatina hidratata
- Incepem sa montam prajitura, in forma in care, am copt tapetata cu folie alimentara se pune primul blat, deasupra jeleul de rosii din care am oprit o lingura pentru decor, se da la rece sa se intareasca putin, dupa ce s-a intarit se toarna 1/2 din cantitatea de crema alba, din nou la rece , apoi punem si al 2-lea blat, restul de crema alba si decoram cu jeleul de rosii dupa inspiratie ( eu am pus cate un varf de lingurita in gramajoare
Se da la rece si dupa ce s-a intarit ( ~ 2 ore ) ne bucuram de prajitura
Advertisements