Dulceata de rosii

1

Ati mancat pana acum ?

Eu nu , dar am vazut    reteta  , mi-a facut cu ochiul, am dukanit-o dupa gustul meu  si mi-a placut de cand am facut  Prajitura cu jeleu de rosii

Ingrediente :2

  • 2 kg rosii 
  • SlimSugar  sau alt indulcitor dupa gust
  • 2 batoane scortisoara
  • 2 buc anason stelat
  • 4 boabe ienibahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 plic Gelfix
  1. Rosiile dupa ce se spala se cresteaza la capatul opus coditei, se oparesc apoi puse in apa rece se decojesc, se lasa in strecuratoare sa se scurga cateva minute, se toaca marunt indepartand codita si partile tari
  2. Se pun la foc mic impreuna cu indulcitorul, scortisoara, anasonul si ienibaharul, se amesteca din cand in cand si se lasa sa scada cat mai bine , apa se evapora si rosiile se zdrobesc de la sine, dureaza ~ 1 ora jumatatepizap.com14367129100421
  3. La sfarsit se adauga sucul de lamaie si gelfixul
  4. Se pune in borcanele pregatite sterilizate in prealabil

Din dulceata am facut  Inghetata cu dulceta de rosii

Spor la treaba si pofta buna va doresc !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s