Prajitura “sex la tava” dukan

1

Nu eu i-am dat denumirea, este dukanita dupa o reteta adevarata

Este o prajitura care se fare usor,  doar ca dureaza trebuind sa o puneti  de mai mute ori la frigider

Ingrediente :

FRISCA  falsa dukan4

BLAT

  • 4 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 1 lingurita faina de konjac
  • SlimSugar sau al indulcitor dupa gust
  • 2 lingurite praf de copt
  • esente de vanilie, cozonac, unt
  • un praf de sare

CREMA de vanilie si cacao

  • 500 ml lapte degresat
  • budinca de vanilie fierbere   /alta budinca / 2 linguri amidon – tolerat
  • SlimSugar sau alt indulcitor dupa gust
  • 300 gr iaurt degresat
  • esente  de vanilie, ciocolata, rom
  • 2 lingurite cacao degresata – tolerat
  • 1 lingurita ness
  • 30 gr gelatina pudra

CREMA  de branza

  • 300 gr branza degresata
  • 1 cutie philadephia 2%
  • 200 gr frisca falsa
  • SlimSugar sau alt indulcitor dupa gust
  • 25 gr gelatina pudra
  • esente  de vanilie, lamaie, razatura de lamaie
  1. Se incepe frisca care trebuie pregatita de seara sau cu cateva ore inainte pentru a fi foarte rece atunci cand o mixam
  2. Pentru blat, se mixeaza albusurile cu un praf de sare cand incep sa se albeasca se adauga praful de copt
  3. Mixam si albusurile impreuna cu indulcitorul si esentele cat sa se albeasca si sa creasca in volum, oprim mixerul si-l inlocuim cu un tel manual
  4. Peste albusuri se toarma treptat amestecul de galbenusuri , apoi taratele amestecate cu faina de konjac amestecand incet de sus in jos si rotind bolul2
  5. Compozitia se toarna intr-o tava ( 28 X 20 ) se da la cuptorul preancalzit la 160gr ( foc mic spre mediu )
  6. Se face o budinca obisnuita de vanilie pe foc sau la microunde ca   AICI
  7. Dupa ce a fost gata se adauga iaurtul si gelatina hidratata si lichefiata ca AICI
  8. Crema obtinuta se imparte in 2 boluri, intr-unul se adauga 2 lingurite de cacao ,  o lingurita de ness, esente de rom si ciocolata iar in cel ramas alb esenta de vanilie
  9. Crema se da la rece fiind cam fluida sa se intareasca putin cat sa fie tartinabila
  10. Mixam frisca falsa
  11. Facem si crema de branza, mixand branza ( am avut vrac daca aveti o branza cremoasa cu atat mai bine ! ) cu philadelphia si 200 gr  frisca mixata, se aduga gelatina hidratata si lichefiata ca AICI3
  12. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza blatul si incepem sa punem cremele pe rand ( puteti sa puneti in orice oridine doriti ) : crema de vanilie, se da la frigider sa se intareasca bine, apoi crema de branza, iar la frigider, crema de cacao, o dam iar la frigider
  13. Cand este intarita ornati dupa cum doriti cu frisca falsa
  14. Se lasa sa se intareasca bine

Nota :  Nu am avut gelatina deajuns si din aceasta cauza crema cam curge ( cum se vede si in poza ) dar daca veti respecta cantitatile din reteta o sa iasa foarte bine

Va doresc pofta buna  si spor la treaba

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s