Rulada cu dovleac

Am gasit la LIDL dovleac si chiar eram curioasa cum este, dupa  forma nu seamana cu al nostru romanesc

 A cantarit 1200 gr  dupa curatare au ramas 800 gr numai bine pentru 2 prajituri !2

Ingrediente :4

Blat

Umplutura

  • 400 gr dovleac ras
  • slimSugar sau alt indulcitor dupa gust
  • scortisoara, nucsoara proaspat rasa

Decor

  • 2-3 linguri branza Lacteea sau alta branza cremoasa 
  • 1 lingura iaurt grecesc
  1. Dovleacul ras se amesteca cu indulcitorul, scortisoara si nucsoara si se imprastie in mod egal in tava ( 33 X 19 ) tapetata cu hartie de copt
  2. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, galbenusurile + indulcitorul + esentele se mixeaza si ele
  3. Oprim mixerul si cu un tel manual incorporam compozitia cu galbenusuri treptat apoi taratele amestecate cu faina de konjac si praful de copt tot treptat1
  4. Peste dovleacul din tava se toarna compozitia de mai sus, se da la cuptorul preancalzit la 160 gr ( foc potrivit spre mare )
  5. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe o folie de silicon sau un prosop cu umplutura in sus, se ia foaia de copt, se ruleaza si se lasa sa se raceasca pe un gratar
  6. Pentru decor am mixat branza cu iaurtul, am pus compozitia intr-o pungulita, am gaurit-o si am decorat daca mai ramane este buna la servit ca si sos

Pofta buna va doresc si…spor la treaba - dovleac



Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s