Pizza rapida la tigaie

2Sant zile caniculare cand nu-ti vine sa dai drumul la cuptor, cand cu poftele nu te pui iar pentru cina este perfecta o pizza rapida facuta la tigaie, o pizza crocanta la baza si pufoasa in rest.  Eu am facut pentru 2 persoane intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm si a fost deajuns !

Blat
  • 100 gr faina
  • 75 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 plic drojdie uscata ( 5 gr ) 
  • sare
Topping
  • suc
  • ierburi aromate ( oregano, cimbru, busuioc )
  • piper proaspat rasnit
Umplutura ( ce avem prin frigider in general )
  • muschi file
  • rosii
  • ardei
  • masline
  • cascaval raspizap.com14395316914702
  1. Se face aluatul de blat amestecand toate ingredientele, iese un aluat moale, maleabil
  2. Cu mainile infainate intindem aluatul incercand sa-l facem rotund si-l asezam in tigaia pregatita dinainte
  3. Punem capacul la tigaie si lasam asa jumatate de ora cel putin sa creasca
  4. Intre timp pregatim topping-ul si umplutura
  5. Dupa ce a trecut timpul ungem aluatul din tigaie cu toppingul,  punem ingredientele pentru umplutura
  6. Se pune capacul ( ideal este sa fie capac transparent, asa avem control la ceea ce se intampla in tigaie ) si se da drumul la foc mic  Eu am facut intr-o tigaie de ceramica ( 22 cm ) iar deasupra focului am pus un grilaj
  7. Dupa 15 min am presarat cascavalul ras
  8. Nu ridicati capacul des,  temperatura va scadea si se va face mai greu. Cam in jumatate de ora a fost gata, se vede prin capac cum marginile isi schimba culoarea si deasupra prinde crusta

pizap.com14455469799401

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s