Vitraliu cu dovleac

2

De fapt este un clafoutis, un desert frantuzesc , nu este chiar o prajitura mai degraba o budinca cu fructe 

Este unul din cele mai usoare deserturi , este gata repede si nu necesita vaste cunostinte in ale bucataritului si nici folosirea mixerului3

Ingrediente :

Pentru pudrat 

  1. Dovleacul se curata de seminte si coaja, se taie cubulete si se aseaza in forma ( 24 X 19 )care merge la cuptor sau orice forma aveti
  2. Oualele intregi se amesteca cu indulcitorul si esentele cu ajutorul unui tel manual4
  3. Peste amestecul de ( tarate + faina de konjac + arorut) se adauga cate putin lapte sa se faca o pasta curgatoare, se toarna peste oua alternand cu laptele
  4. Va rezulta o compozitie mai curgatoare ca cea de la clatite5
  5. Se toarna peste dovleac si se da la cuptor la foc potrivit 180 gr ( depinde si de cuptorul fiecaruia )
  6. Cand trece testul cu batul de frigaruie se opreste cuptorul si se lasa forma dar cu usa deschisa
  7. Este bine sa lasati prajitura cateva ore la rece, am facut-o seara si a 2-a zi am taiat-o , am pudrat si este numai buna de consumat *^O^||3 mâncare

pofta buna la dovleac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s