Dulceata de dovleac cu morcovi

10430866_607905545980810_1070387322461528309_n

Ingrediente

  • 850 gr dovleac curatat si taiat cuburi
  • 150 gr morcovi rasi prin razatoarea cu ochiuri mici
  • xilitol  dupa gust
  • 2 batoane de scortisoara ( daca se pune praf schimba culoarea dulcetii)
  • 1/2 lamaie ( coaja si sucul )
  • apa aprox 500ml cat sa cuprinda dar sa nu depaseasca
  • 1 pachet de gelfix
  1. Punem intr-un vas :apa, dovleacul,morcovul ras, indulcitorul,batoanele de scortisoara, coaja de lamaie. Se pune capacul la cratita si se lasa sa se fiarba
  2.  Nu dureaza mult, la sfarsit gustam , daca mai este nevoie se mai pune indulcitor, se adauga si gelfixul, se lasa 3-5 min sa mai clocoteasca si gata ,poate fi pusa in borcane!


Morcovul i-a dat culoare, fiind dulce a necesitat si mai putin indulcitor
Mi-au iesit 4 borcane de 400 grspor la treaba - dovleac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s