Prajitura cu piscoturi si cocos

10349003_619314448173253_2548016894194103995_n

Este o reteta usoara doar timpii de asteptare pana se intareste crema face ca reteta sa dureze un pic mai mult,noroc ca afara este frig si se raceste mai repede ca in frigider
Se consuma in Croaziera

Piscoturi

  • – 4 albusuri
  • – 1 lingura slimsugar  sau alt indulcitor dupa gust 
  • – 4 linguri tarate e ovaz
  • – 3 linguri lapte praf degresa
  • – 1 lingurita faina de konjac 
  • 1 lingurita praf de copt
  • – esenta de vanilie si de cocos Adiograsime Ro
  • – un varf de sare

Crema

  • – 4 galbenusuri
  • – 2 linguri amidon – tolerat
  • – 2 linguri slim sugar sau alt indulcitor dupa gust 
  • – 500ml lapte degresat
  • – 1 cutie Crema de cocos – tolerat
  • – 2 pachetele gelatina granulata


Glazura

  • – 3 linguri lapte praf degresat 
  • – 2 lingurite cacao degresata – tolerat
  • – lingurita rasa Faina de konjac
  • – apa fiarta ( ~ 6 linguri ) cat sa iasa o compozitie fruida dar putin legata
  1. Se fac intai piscoturile : albusurile se bat spuma cu un varf de sare, se adauga indulcitorul si se continua pana ce acesta se topeste apoi si celelalte ingrediente
  2. Compozitia se pune intr-un posh sau o punga taiata la varf si in tava tapetata se fac bastonase
  3. Focul sa fie mic ( 150gr ) nu dureaza mult pana se coc
  4. Punem crema de cocos la congelator pentru 25 min ( am vazut la @Adiograsime o reteta , Multam ! ) si gelatina la hidratat
  5. Galbenusurile se amesteca cu amidonul si indulcitorul, un pic de lapte iar restul la incalzit. Budinca am facut-o la microunde ca ai
  6. Cand a fost putin racorita am adaugat gelatina hidratata si amestecat foarte bine sa se dizolve
  7. Crema de cocos scoasa din congelator se mixeaza ( dureaza ~ 10min ) pana se inmulteste. Se lasa la temperatura camerei si cand si budinca si crema au aceasi temperatura le combinam ( n-am mai pus mixerul )
  8. Intr-o forma tapetata cu folie alimentara se pune un stat de piscoturi, crema…pana terminam iar deasupra sa fie crema
  9. Dupa vreo 2 ore am putut sa scot prajitura din forma. am mestecat ingredientele pentru glazura ( ideea de la Cristina Pana, Sar’mana ! ) am pus intr-o punga si am ornat deasupra sa aiba oaresce fata 

Sa aveti, pofta buna

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s