Spanac la Steamer

1

Recunosc ca nu folosesc Steamer-ul prea des…daca nu-l aveam precis faceam orice sa-l am !
Legumele si carnea se trasforma prin gatirea la aburi intr-o mancare sanatoasa si gustoasa pastrandu-si aromele dar si vitaminele, nutrientii in timp ce numarul caloriilor scade de vreme ce alimentele nu sant fierte, coapte . O masa sanatoasa nu numai daca tii dieta 
Ingrediente :
  • spanac
  • o ceapa medie
  • 200 ml lapte degresat
  • 1 lingura amidon – tolerat
  • pasta de usturoi ( obtional ) 
  • sare, piper
  • oua 
  1. Spanacul se curata, se spala foarte bine , se lasa la scurs
  2. Am montat steamer-ul ( sau il opariti daca nu aveti )2
  3. In 25 min se vede si in poza spanacul s-a inmuiat
  4. Ceapa tocata marunt am pus-o intr-o cratita pe foccu foarte putin ulei si sub capac am pus cate un pic de apa pana s-a inmuiat
  5. Spanacul oparit  l-am pus pe fundul de lemn si l-am tocat putin apoi l-am pus peste ceapa din cratita3
  6. Am adaugat putina apa fiarta si am lasat 5 min sa se imprieteneasca, am pus si sare
  7. Amidonul l-am dizolvat in lapte rece, l-am pus peste spanac apoi am adaugat si pasta de usturoi ( usturoi + sare +putina apa mixat la blender )
  8. Oualele le-am facut in tigaie fara ulei ( nu numai pentru mine )

Poftiti la masa si…


pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s