Rasturnata de dovleac cu turmeric

1Ingrediente :

  • 400 gr dovleac curatat2
  • 4 oua 
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri slimsugar  sau alt indulcitor dupa gust
  • 1 lingurita faina de konjac
  • 1 lingura faina de soia   – tolerat
  • un varf de lingurita turmeric
  • 2 lingurite praf de copt
  • esente de vanilie, ananas, cozonac si unt
  • un praf de sare

Budinca pentru decor- obtional

  • 300 ml lapte degresat
  • 1 lingura praf de budinca / amidon – tolerat
  • un varf lingurita turmeric
  • 1 lingurita slimsugar
  1. Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie bucati potrivite si se aseaza intr-o forma care va merge la cuptor
  2. Pregatim ingredientele, dam drumul cuptorului3
  3. Albusurile impreuna cu praful de sare se mixeaza spuma tare
  4. Galbenusurile + indulcitorul + esentele se mixeaza cat sa se albeasca si sa-si dubleze volumul
  5. Se opreste mixerul, inlocuim cu un tel manual / spatula si adaugam in albusuri pe rand si treptat amestecul de galbenusuri si pe cel de ingrediente solide
  6. Compozitia obtinuta se toarna peste dovleacul din forma si se da la cuptorul preancalzit la 160 gr ( foc mic spre potrivit ) pana trece testul cu batul de frigaruie4
  7. Cand a fost gata prin rasturnare se aseaza pe o tava, se lasa sa se racoreasca apoi scoatem forma
  8. In timp ce prajitura se coace facem si budinca la foc sau microunde ca AICI
  9. Dupa ce se raceste, decoram prajitura, o dam la rece sa se intareasca putin si se poate servi ! *[]--- bucătar*^O^||3 mâncare*=P~ salivând

pofta buna la dovleac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s