Tort aniversar Dinte de negru

2De fapt este o prajitura sub forma de tort, este prajitura   ceruta  de  familie  la orice un eveniment. De data asta pentru ca am vrut sa iasa mai mica am putut sa o pun intr-o forma de tort. Prepararea prajiturii nu este complicata doar ca dureaza ~ 1 ora timp in care nu avem timp sa facem absolut nimic !

Este foarte dulce, satios nu se poate manca mai mult de o portie!

Blat

  • 4 oua
  • 80 gr zahar
  • 15 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 170 gr faina din care 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • esente de vanilie, cozonac, rom
  • un praf de sare

Bezea

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de vanilie

Glazura

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 galbenusuri
  1. Pregatiti toate ingredientele sa le aveti pe masa de lucru
  2. Dati drumul cuptorului sa se incalzeasca
  3. Puneti intr-o craticioara pe aragaz (fara a da drumul la foc !) zaharul ( 150 gr ) si apa ( 100 ml )pentru bezea
  4. Se incepe cu blatul : Oualele intregi + un praf de sare + zaharul se mixeaza cateva minute cat sa se topeasca zaharul iar compozitia sa-si schimbe culoarea
  5. Se adauga uleiul amestecat cu apa in fir subtire ca la maioneza oprim mixerul si adaugam faina + cacao + praful de copt cernute si amestecand incet cu un tel manual, la sfarsit punem si ce fel de esente ne plac3
  6. Compozitia se toarna intr-o forma  , chiar fiind din silicon mi-a parut rau ca nu am pus hartie de copt pentru a scoate tortul din forma desi am rezolvat
  7. Facem bezeaua : Dam drumul la foc si punem craticioara pentru sirop, trebuie sa fiarba sa se dizolve zaharul si sa se lege un pic
  8. Albusurile impreuna cu praful de sare se bat spuma foarte tare, se ia siropul de pe foc si asa fierbine cu mixerul mergand se toarna fir subtire peste albusuri, se continua mixarea pana ce compozitia se raceste 
  9. Mai dati un ochi si la cuptor sa nu se arda blatul !
  10. Cand blatul este copt se scoate din cuptor, se intinde compozitia de bezea, se da din nou la cuptor dar numai la grill si mare atentie ca se face foarte repede !5
  11. Cand a fost gata se scoate si cu un bat de frigaruie se portioneaza doar pana la blat
  12. Pentru glazura se pone intr-un vas la baine- marie untul + zaharul se lasa sa se topeasca foarte bine apoi se adauga cacao cernuta, se amesteca pana se ingroasa putin apoi galbenusurile amestecate putin cu furculita, se mai lasa putin sa fiarba
  13. Cu o lingura turnati in santurile pe care le-ati facut cu batul de frigaruie glazura dar si pe margine
  14. Se lasa sa se raceasca apoi se da la rece , blatul se va insiropa si el de la glazura

pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s