Marmorata cu dovleac

marmorataFiind sezonul dovleacului la cat este de sanatos  si daca este permis sa incercam tot felul de combinatii, e pacat sa-l consumam simplu doar copt !

Ingrediente:

  • 500 gr dovleac curatat
  • 4 oua
  • SlimSugar sau alt indulcitor dupa gust 
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri faina de soia – tolerat
  • 1 lingurita faina de konjac
  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 100 ml apa minerala / sau alt lichid
  • 2 linguri cacao degresata – tolerat
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • esente  de ananas, lamaie, portocala,  pudra de vanilie  si  rom 
  1. Dovleacul l-am curatat si l-am pus intr-o tava ( 28X20) chiar daca este de silicon am tapetat-o cu hartie de copt sa absoarba sucul lasat de dovleac
  2. Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare, cand incep sa se albeasca se adauga praful de copt, se mixeaza pana ajung spuma taremarmorata 3
  3. Galbenusurile + indulcitorul + esentele se mixeaza pana-si dubleaza volumul si se albesc , le adaugam peste albusuri amestecand incet cu un tel manual. SFAT  niciodata cand folositi telul in albusuri sa nu-l scuturati de marginea bolului, loviti-l usor cu o lingura/spatula sa curga compozitia de pe el, altfel albusul se va lasa !
  4. Ingredientele solide ( taratele de ovaz, faina de soia, faina de konjac si laptele praf ) se amesteca intr-un bol si se adauga treptat peste compozitia de mai sus amestecand in acelasi mod, la sfarsit am adaugat apa mineral (aluatul era prea vartos )
  5. Toata compozitia se imparte in 2 boluri, int-unul se cerne cacao si daca vi se pare mai groasa mai adaugati putina apa minerala ( ~ 25 ml ) 
  6. In tava, peste dovleac incepem sa punem cate o lingura din fiecare compozitie
  7. Se da la cuptorul preancalzit la 160 gr ( foc mic spre potrivit ), dupa ce se coace o scoatem pe un gratar si dupa ce s-a racit o servim cu placere !

spor la treaba - dovleac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s