Prajitura cu mousse de chia


2 a
O prajitura pe care si ne-dukanii o consuma 3

Blatul alb

  • 4 oua
  • 4 linguti tarate de ovaz
  • 1 lingurita faina de konjac
  • 2 linguri SlimSugar / sau alt indulcitor dupa gust
  • un varf de lingurita turmeric  ( cititi despre el cat este de benefic )
  • 2 lingurite praf de copt
  • esente  de vanilie, lamaie si portocala
  • un praf de sare

Foile de cacao

  • 3 albusuri
  • 2 linguri tarate de grau
  • 2 linguri SlimSugar  rasnit pudra/ alt indulcitor dupa gust
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao degresata – tolerat
  • esente  de rom, frisca si alune, ciocolata
  • un praf de sare

Crema

  • 500 ml lapte degresat
  • 2 linguri  budinca de vanilie-fierbere/ alta budinca / amidon – tolerat
  • 3 galbenusuri
  • indulcitor nu am pus, budinca mea il are
  • 2 linguri seminte chia – tolerat  – dar acceptat din atac
  • 400 gr iaurt degresat
  • esente de vanilie, lamaie, pere
  • 20 gr gelatina pudra

Glazura

  1. Incepem cu blatul alb, albusurile + praful de sare se mixeaza pana se albesc , se adauga praful de copt se continua pana se spumeaza tare
  2. Galbenusurile+ indulcitorul + esentele se mixeaza pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga peste albusuri amestecand cu o spatula/tel manual, se adauga treptat amestecul de tarate de ovaz+ faina de konjac+ turmericul
  3. Compozitia se toarna intr-o tava ( 28X20 ) , se da la copt la 160 gr ( foc mic spre potrivit)4
  4. Facem foile de cacao , albusurile + praful de sare se mixeaza foarte bine , se adauga indulcitorul pudra , se opreste mixerul
  5. Adaugam (taratele de grau + cacao + praful de copt ) cernute si amestecam incet cu un tel manual, adaugam si esentele
  6.  Sfat : cand amestecati cu telul/spatula intr-o compozitie cu albusuri  sa nu le scuturati de marginea bolului in care aveti compozitia ci cu o lingura /spatula bateti in ele deasupra -altfel compozitia se va lasa !
  7. Copozitia se imparte in doua si vom face 2 foi in aceasi tava in care am facut blatul alb6
  8. Pentru crema incalziti pana aproape la punctul de fierbere laptele, adaugati semitele de chia si indulcitor daca este cazul, lasati pana se raceste si chia se umfla, amestecati din cand in cand
  9. Galbenusurile se amesteca cu budinca/ amidonul , se subtiaza cu laptele din compozitia de mai sus, se face fie pe foc fie la microunde budinca ca AICI  , adaugati iaurtul si gelatina hidratata si lichefiata ca AICI
  10. Crema se lasa putin sa se raceasca si sa se intareasca 8
  11. Tava in care am copt este din silicon moale si nu-si pastreaza forma asa ca am pus intr-o alta tava de aceasi marime folie alimentara transparenta apoi blatul alb, crema, un blat negru, crema, alt blat negru
  12. Pentru gazura se amesteca ingredientele punand apa cate putina astfel incat sa iasa o pasta greu curgatoare. Am pus-o intr-o pungulita taita putin la varf si am desenat deasupra
  13. Totul se da la rece, in maxim 3 ore puteti sa serviti !

Sa aveti spor la treaba si…pizap.com14457180894801

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s